Nyt fra skolerne

Hvilke erfaringer gør skolerne sig undervejs i forsøget, og kan det inspirere andre skoler? Med afsæt i dette spørgsmål formidler vi med korte nyheder fra skolerne.

Billede: Børn, der afprøver teknologi (arkivfoto)

JUNI 2019

Inspirationsfilm til lærere, der skal i gang med kodning

Filmkompagniet har udarbejdet fire film om kodning til matematiklærere og andre, der er nysgerrige på teknologiforståelse. Filmene rummer praksiseksempler fra 4., 6. og 8. klasse. Læs hele nyheden.

MARTS 2019

Undervisning i teknologiforståelse kræver mod og nysgerrighed

På TEK-konferencen på Danmarks Læringsfestival d. 13. marts tog skoler, fagudviklere samt eksperter vigtige spadestik ned i, hvordan teknologiforståelse kan se ud som fag og faglighed i folkeskolen. Det er ingen enkel opgave, men man skal turde kaste sig ud i det, lød det. Læs hele nyheden.

Lærere får fingrene i teknologien på kick off-dagene

Kickoff-dagene for forsøget med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning er afviklet. For mange lærere fra forsøgets 46 skoler er det første gang, de gør sig erfaringer med teknologi i en faglig kontekst. Læs hele nyheden.

 

FEBRUAR 2019

Skoler ser frem til at styrke elevernes dannelse med teknologiforståelse

Undervisningsministeriets forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning er skudt i gang, og på Østervangsskolen i Favrskov og Trekløverskolen i Silkeborg går både ledelse og medarbejdere ind i det med store forventninger. Læs hele nyheden.

NYT FRA SKOLERNE

TV2-INDSLAG OM ØSTERVANGSSKOLEN

 

Undervisningsminister Merete Riisager besøgte d. 25. marts 2019 Østervangskolen for at høre om, hvordan man på skolen griber forsøget med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning an. Skoleleder Jens Damkjær, lærer og ressourceperson Anne Ørskov samt flere børn fortæller.

 

Se indslaget om Østervangskolen fra TV2 Østjylland (åbner nyt vindue).

VI DELTOG PÅ...

DANMARKS LÆRINGSFESTVAL

 

Vi deltog på Danmarks Læringsfestival, hvor vi d. 13. marts 2019 indbød indbød til en TEK-konference, der bl.a. fungerede som kick off for et nationalt netværk om teknologiforståelse.

 

Læs nyheden med indtryk fra konferencen: Undervisning i teknologiforståelse kræver mod og nysgerrighed

 

Hent invitationen til det nationale netværk om teknologiforståelse (åbner nyt vindue).